Du er her: Hjemme - Om Pascal - Historie

Historie

Kort historie.

Juni 1995

Pascal Dupuy åpner sitt første konditori i det verneverdige lokalet i Tollbugata 11 i Oslo. Her finner du bedriftens hjerte hvor Pascal med medarbeider lager alle kakene med hemmelige oppskrifter. Han er den niende eieren av konditoriet som har eksistert siden 1895. Det opprinnelige konditoriet i Tollbugata (fra ca 1650) brant ned og ble først bygget opp igjen i 1870. I dagens butikk kan man beundre gammelt ærverdig treverk, glasstak og den fantastiske fresken malt av Åsmund Stray i 1895.

April 1998

Pascal blir Slottets nabo og åpner et stort, moderne konditori med restaurant i Henrik Ibsens gate 36. Der samles byfolk, forretningsfolk, kunstnere, mødre og politiker for å nyte en kake og en god espresso, spise varm lunsj, en enkel middag i baren eller et gourmetmåltid i restauranten om kvelden. Restauranten får daglig besøk fra slottet..

Fra november 2014 er restauranten stengt om kvelden men vi serverer varm lunsj frem til kl 19.

Mai 2003

Pascal overtar konditoriet "Tante Sofie" i den eksklusive matbutikken "JACOB'S" på Holtet i samarbeid med familien Jacobsen. Nordstrands befolkning har med dette fått et sted for å handle godt brød, kaker eller spise lunsj på handleturen. Leieforholdet ble avsluttet i desember 2008.

I 2003/2004 er Pascal også driver av kafeen i Den Franske Sal i Nasjonalgalleriet.

Januar 2005

Pascal åpner ny avdeling i Ullevålsvn 47 med konditori-lunsj på dagen og spisested om kvelden frem til kl 19.30.

Juni 2005

Pascal åpner ny avdeling i Nobels Fredssenter med konditori-lunsj på dagen og spisested om kvelden. Leieforholdet ble avsluttet i mai 2010.

Mai 2009

Åpning av ny delikat take away avdeling i Bygdøy alle 56.

November 2010

Åpning av Kaffebar i Tollbugata 11.

 

Utmerkelser

  • 1991 og 1993: "Coupe du Monde de la Patisserie" i Lyon (Frankrike) 4 plass. (2 pl. i smak og kunstnerisk arbeid).
  • 1998: Medlem i den prestisjetunge "Relais Dessert International" som består av de 80 beste konditorier i verden.
  • 2001: Ærespris fra den franske regjering: Chevalier de l' Ordre du Merite Agricole.
  • 2003: Medlem i det høyt renommerte "Academie Culinaire de France".